Dementheek Lelystad: informatie en advies over dementie

De bibliotheek in Lelystad heeft sinds mei 2019 een dementheek. Mensen met dementie, mantelzorgers en professionals kunnen in de bibliotheek in Lelystad twee keer per week terecht bij de dementheek voor informatie en advies rondom dementie en voor hulpmiddelen voor ondersteuning van mensen met dementie. Er zijn boeken en dvd’s te leen met informatie over dementie. Maar het is ook mogelijk om hulpmiddelen te lenen, zoals een digitale klok, een seniorentablet, knuffelrobot of speciale herinneringsbox.

De dementheek is een samenwerking van Netwerk Dementie Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, met bijdragen van Woonzorg Flevoland, ICare, Coloriet, Alzheimer Nederland afdeling Flevoland en Welzijn Lelystad. 

Lang zult u wonen, ook met dementie

De dementheek moet eraan bijdragen dat mensen met (beginnende) dementie zo lang mogelijk veilig en met plezier thuis kunnen blijven functioneren. Een veilige woon- en leefomgeving is voor iedereen prettig. Maar als er sprake is van geheugenproblemen of (beginnende) dementie is het extra belangrijk om te zorgen dat iemand zich thuis prettig en veilig voelt. Lang zult u wonen heeft speciaal voor mensen met  dementie en hun mantelzorgers tips en adviezen samengesteld. Deze tips zijn te lezen op: https://www.langzultuwonen.nl/dementie/

Openingstijden dementheek

De dementheek bevindt zich op de eerste verdieping van de FlevoMeer Bibliotheek, aan de Promesse 4 in Lelystad, en is tot juli 2019 geopend op dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur en op donderdag van 16.30 tot 19.30 uur. In de maanden juli en augustus is de dementheek gesloten.

 

Lees voor meer informatie het bericht op Flevopost